Päivä 060: Materiaalihavaintoja / Vierailija

 

Tämä viikko on aivan huikea! Meillä on ilo saada vieraaksemme niin monia luovia vierailijoita. Tänään Kathrin Alischer ja Sarah Gerdiken ovat auttamassa Bobolaa ja ovat luoneet iloksemme materiaaleihin ja ympäristöön kytkeytyvän aktiviteetin! Hyppää mukaan!

Sarah Gerdiken as space explorer © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Sarah Gerdiken as space explorer © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Sarahin ja Kathrinin artikkeli on kokonaisuudessaan luettavissa englanninkielisiltä sivuilta. Tämä on tiivistelmä ja vapaa käännös heidän alkuperäistekstistä. Linkki alkuperäiseen tekstiin sivun lopussa.

Tilojen tutkijat / monimuotoisuus tilassa

Kutsumme itseämme tilojen tutkailijoiksi. Tarkkailemme ja havainnoimme alituisesti arkista ympäristöämme, joka kehystää niin arkisia toimintoja kuin sosiaalisia aktiviteettejämme. Tapasimme opiskeluaikanamme Stuttgartissa samalla kurssilla, jossa perehdyimme materiaalien ihmeelliseen maailmaan. Opiskelimme molemmat eri pääaineita, Sarah arkkitehtuuria ja Kathrin muotoilua, mutta havaitsimme että kiinnostuksen kohteemme olivat samankaltaisia. Molempien innostus materiaalien tutkimiseen ja kokeellisten työskentelymenetelmien testaaminen yhdistivät meitä, joten päätimme tehdä myös yhteisiä projekteja.

Lisää Sarahin ja Kathrinin inspiroivia projekteja ja havaintoja löydät:
Instagram
sarah_gerdiken
ja
kathrinalischer.com/gradient

Meitä kiinnostaa, miten materiaalit ovat läsnä ympäristössämme ja miten ne vaikuttavat meihin. Pystymmekö havainnoimaan materiaaleja ja ympäristöämme uusista näkökulmista, joiden kautta voimme löytää uusia ulottuvuuksia arkisesta ympäristöstä. Tarkastelemme materiaaleja hieman eri skaaloissa. Kathrin on muotoilijana paljon lähempänä pientä skaalaa. Minä tarkastelen asioita kaupungin skaalassa. Kuvitelkaa utopistinen tilanne ‘Geneerinen kaupunki‘, jossa kaikki asiat olisi rakennettu samasta materiaalista. Kaikki tuntuisi ja näyttäisi samalta! Keksimmekö keinon löytää uusia näkökulmia ja havainnoida ympäristöämme helposti havaittavasti?

Onko materiaaleilla tietty rakenne? Ja miltä erilaiset materiaalit tuntuvat? Näyttävätkö materiaalit eriltä eri valaistuksessa?

Nykyaika ympäristö on täynnä nopeita ärsykkeitä, jotka helposti vievät kaiken huomiomme. Olemme myös jatkuvasti digimaailmassa, joka vetää meidät ja huomiomme mukaan.

Mutta sinä  olet onnekas! Olemme keksineet keinot herätellä aisteja ja tutustua ympäristömme materiaaleihin hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla!

Kohtaamme jatkuvasti erilaisia materiaaleja ja niiden yhdistelmiä, mutta emme aina edes huomaa niitä. Ajatelkaapas vaikka suojateitä. Nämä kohokuvioidut jäljet asvaltin pinnassa ohjeistaa meitä turvallisesti ylittämään tien. Pidämme sitä ehkä jokseenkin niin itsestäänselvyytenä, että emme edes kiinnitä asiaan aina huomiota! Tämä materiaaliulottuvuus kaupungissa kuitenkin luo turvaa ja ohjeistaa kaupunkiympäristön käyttäjiä.

Picture series project: we asked ourselves how material embodies itselfs and how material properties are influencing us on different scales. © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Tällä viikolla Bobolassa on tarkasteltu materiaaleja. Tänään pohdimme erityisesti niiden yhdistelmiä ja kontekstia rakennetussa ympäristössä. Tämä on erinomainen aktiviteetti pienelle kaupungiosa tai jopa oikein kattavalle kaupunkiseikkailulle! Et tarvitse vain paperia ja kasan pehmeähköjä kyniä. Me käytimme öljyliituja!

Päivän aktiviteetti © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Päivän aktiviteetti © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Hyppää ulos ja tarkastele oikein tarkkaan kaikkia erinlaisia materiaaleja ympäristössäsi! Huomaat pian, että ympärilläsi on niin paljon erilaisia materiaaleja ja tekstuureja! Aseta paperi materiaalin päälle ja väritä sen yli! Näin luot abstraktion ympäröivästä maailmastasi! Tämä aktiviteetti helpottaa havainnoimaan, löytämään ja tukailemaan materiaalikirjoa ympärillämme!

Lähde seikkailuun ja dokumentoi ympäristösi materiaaleja ja tekstuureja helpolla ja hauskalla tavalla!
© Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Huomaat, että yhtäkkiä sinulla on kokoelma erilaisia tekstuureja ympäristöstäsi, joiden avulla voit myös kartoittaa sitä materiaalien rikkautta jonka ympäröimänä elämme! Voit myös yhdistellä samoille arkeille eriväreillä pintoja. Huomaatko miten kauniita yhdistelmiä saat aikaiseksi!

Mukavaa seikkailua “normaaliin” tai arkiseen, tulet huomaamaan miten monipuolinen ja uniikki se oikeastaan onkaan!

P.s Älä unohda paperia matkasta. Naapuritalon omistaja ei välttämättä tykkäisiä öljypastellein väritetystä teoksesta jukisivussa!

Materiaalien ja tekstuurien kirjo ympärillämme on kaunis ja yllättävä! © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

grafiken-all.jpg

Ympäristömme tekstuureista tehty kollaasi! © Sarah Gerdiken and Kathrin Alischer

Hyvät vanhemmat! Muistattehan, että leikit tapahtuvat vanhempien vastuulla. Leikitään kiltisti ja ilolla.

Kiitoksin –Bobolan tiimi-

 
Previous
Previous

Päivä 061: Vierailija / Studio Sumusta

Next
Next

Päivä 059: Puusta / Pikkutaituri